Banku riski un to analīze - Lisagora, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darbā tiek izklāstīts banku risku jēdziens un būtība, kā arī tiek aplūkota to klasifikācija. Darba gaitā tika veikta kopējās Latvijas banku sistēmas analīze 2009. gadā salīdzinājumā ar 2006., 2007., 2008. gadiem Latvijā, ka arī tiek detalizēti izanalizēta viena banka – DnB NORD banka. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus, kā kontrolēt un mazināt banku riskus. Maģistra darba pirmajā daļā tiek izklāstīta risku klasifikācija un teorētiskie pasākumi risku mazināšanai. Otrā daļa tiek veltīta Latvijas ekonomiskās situācijas raksturojumam 2006. - 2009. gados, kā arī banku sektora analīzei Latvijā Trešajā daļā tiek analizēti DnB NORD bankas riski un tiek aplūkoti dažādi pasākumi to minimizēšanai. Atslēgvārdi: bankas, riski, Latvija, mazināšana, analīze.

Diploma is about concept of bank risks and also about classifications of bank risks. During this work author analyzed bank sector in Latvia year 2009 comparing with years 2006, 2007 and 2008 and also author analyzed in details one bank DnB NORD. The aim of diploma is develop model how to control and decrease bank risks. In the first part of diploma author wrote about classification of risks and theoretical how to decrease them by theory. The second part is about economical situation in Latvia year 2006 - 2009 and analysis of bank sector of Latvia. In the third part author analyzed risks of DnB NORD bank and explored how to decrease risks. Key words: banks, risks, Latvia, decreasing, analysis.
The Risks of Banks and their Analysis
Keywords: Ekonomika