Iekšējās kontroles sistēmas novērtējums Satiksmes ministrijas Nekustamo īpašumu nodaļā - Birziņa, Inese (Latvijas Universitāte, 2013)
Lai organizācija varētu sekmīgi attīstīties, pastāvēt un veiksmīgi īstenot savus stratēģiskos mērķus, ir nepieciešama tās rīcībā esošo resursu profesionāla, efektīva un caurspīdīga pārvaldība. Racionāla pārvaldīšana nav īstenojama bez efektīvas iekšējās kontroles sistēmas. Maģistra darbā tiek pētīta un novērtēta iekšējās kontroles sistēma Satiksmes ministrijas Nekustamo īpašumu nodaļā un izstrādāti priekšlikumi nodaļas iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanai. Darba pirmajā nodaļā pētīta speciālajā literatūrā paustā teorija un atziņas par iekšējo kontroli, otrajā daļā analizēti iekšējās kontroles sistēmu veidojošie elementi, trešajā nodaļā vērtēta iekšējās kontroles sistēma Satiksmes ministrijas Nekustamo īpašumu nodaļā un sniegti ieteikumi tās uzlabošanai. Atslēgas vārdi: iekšējā kontrole, iekšējās kontroles sistēmas elementi.

In order to effectively develop, persist and successfully implement its strategic objectives, it is necessary for the organization to administrate the available resources in a professional, efficient and transparent way. It is not possible to implement rational management without an effective internal control system. Master's Thesis examines and assesses the internal control system of the Unit of real property of the Ministry of Transport, and there are proposals developed to improve the system of internal control of the Unit. The theory and findings provided in the special literature on the internal control are examined in the first chapter of the Master’s Thesis. The elements of the internal control system are analysed in the second chapter. The internal control system of the Unit of real property of the Ministry of Transport is evaluated and recommendations for the improvement of the system are provided in the third chapter. Keywords: internal control, internal control system elements.
Evaluation of the internal control system of the Unit of real property of the Ministry of Transport
Keywords: Ekonomika