Diskursīvās kompetences veidošana rakstīšanas apguvē - Maslovska, Lora (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbs ir veltīts diskursīvās kompetences rakstīšanas mācības formēšanās problēmai krievu valodas kā svešvalodas stundās vidusskolā. Pētijuma objekts ir rakstīšana kā nozīmīgākā metode svešvalodas mācīšanā. Darbā tiek skatīti teorētiskie jautājumi, kas skar diskursīvās kompetences rakstīšanas mācības formēšanu krievu valodas kā svešvalodas apguvi mācību stundās, kā arī tiek dota rakstisku uzdevumu sistēma mācību komplektam «Путь» diskursīvās kompetences formēšanā rakstīšanas mācībā attīstīstītākajā posmā vidusskolā. Darbā tika izanalizēti pēdējo deviņu gadu krievu valodas kā svešvalodas centralizēto eksāmenu rakstiskie uzdevumi. Darbs sastav no ievada, divam daļām un nobeiguma.

Problem of master’s work is discursive competence formation in writing at Upper-Intermediate level at Secondary School. The Object of research is writing as the main method of foreing language learning. Working includes theory questions about problem – discursive competence formation in writing at Upper - Intermediete at Secondary School and also is offered sistem of writing exercises for learning by set «Путь» discursive competence formation in writing at Upper – Intermediate level at Secondary School. Work includes central exam works analyze in Russian as foreign language during last 9 years and consist of the introduction, two chapters, conclusion and the list of literature.
The Formation of Discoursive Competence in the Acquiring Writing
Keywords: Filoloģija