Uztura bagātinātāju pieprasījuma un piedāvājuma salīdzināšana veikalā "Drogas" un "Mēness aptiekā" Siguldā - Kalniņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)
Uztura bagātinātāji ir koncentrētas uzturvielas. Par uztura bagātinātājiem tiek uzskatīti – vitamīni, minerāli, augu preparāti, aminoskābes un citi produkti. Latvijā, lai izplatītu uztura bagātinātājus nav nepieciešamas atbilstošas prasības to izplatītājiem un nav ierobežota to izplatība. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot, kāds ir uztura bagātinātāju piedāvājums un pieprasījums tirdzniecības vietās „Drogas” un „Mēness aptieka” Siguldā. Tam sekojoši uzdevumi bija salīdzināt vienādos vai ar vienādām aktīvām vielām pieejamos uztura bagātinātājus veikalā „Drogas” un „Mēness aptiekā”, kā arī veikt aptauju par sabiedrības attieksmi par uztura bagātinātājiem un to tirdzniecību. Kā arī veikala „Drogas” darbinieku kompetenci par uztura bagātinātājiem. Rezultātā tiek noskaidrots, ka gan veikalā „Drogas”, gan „Mēness aptiekā” uztura bagātinātāju piedāvājums ar kopīgām aktīvām vielām vai vienādiem uztura bagātinātājiem ir plašs un sabiedrības attieksme pret uztura bagātinātājiem ir pozitīva.

Nutritional supplements are concentrated nutrients. Nutritional supplements are considered such substances as vitamins,minerals,herbals and other products. In Latvia in order to distribute nutritional supplements appropriate requirements are not needed for the distributors and their distribution is not limited. The aim of the Bachelor paper is to determine what is the supply and demand of nutritional supplements in a point of sale – „Drogas” and in a chemist „Mēness aptieka” in Sigulda. The following tasks were to compare the equal nutritional supplements or those with the same active substances available in „Drogas” and „Mēness aptieka” as well as to conduct survey about public attitudes towards nutritional supplements and their business. The staff competence in „Drogas” about nutritional supplements was also examined. As a result the following conclusion can be drawn that there is a wide choice of nutritional supplements with common active substances or equal nutritional supplements.
Supply and demand compare of nutritional supplements in "Drogas" and in a chemist "Mēness aptieka" in Sigulda
Keywords: Farmācija