Uzņēmuma SIA “Weis A” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas. - Nazarova, Inga (Latvijas Universitāte, 2021)
Vairāk kā 10 gadus pēc uzņēmuma dibināšanas, siltumnīcu pārdošanas uzņēmums SIA “Weis A” atvēra savu metāla konstrukciju ražotni. Lai novērtētu pēdējā laika izmaiņas uzņēmumā, bakalaura darba mērķis ir veikt SIA “Weis A” saimnieciskās darbības analīzi un identificēt iespējamos tālākās attīstības virzienus. Saimnieciskās darbības analīzes veikšanai autore izmantoja finanšu koeficientu analīzi, PESTLE, SVID un Portera 5 spēku metodes un salīdzinošo novērtēšanu. Pētījuma gaitā noskaidrojās, ka ražošanas uzsākšana uzņēmumam gan nodrošināja priekšrocību pār konkurentiem, gan atklāja vairākas uzņēmuma vājos punktus. Bakalaura darba apjoms ir 77 lapas, kas satur 7 attēlus, 20 tabulas, 15 formulas, 1 pielikumu un 44 izmantotās literatūras avotus. Atslēgas vārdi: saimnieciskās darbības analīze; iekšējā vide; ārējā vide; attīstības iespējas.

More than 10 years after its establishment “Weis A” LLC opened its own metal construction production factory. To assess the changes that have happened in the company, a research was conducted with the aim of performing “Weis A” LLC business analysis and identifying further development possibilities of the company. To perform business analysis, the author of this paper applied following methods: financial ratio analysis, PESTLE, SWOT, Porter 5 forces method and benchmarking. In the research it was discovered that opening of its own factory gave company not only a huge competitive advantage, but also highlighted its weaknesses. This paper consists of 77 pages, including 7 pictures, 20 tables, 15 formulas, 1 annex and 44 sources of information. Keywords: business analysis, internal environment, external environment, development possibilities.
Business analysis and further development possibilities of “WEIS A” LLC.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Saimnieciskās darbības analīze; Iekšējā vide; Ārējā vide; Attīstības iespējas