Rīgas Domes priekšsēdētāja Nila Ušakova tēla pozicionējums Latvijas nacionālajā dienas presē - Broka, Anete (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba „Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova tēla pozicionējums Latvijas nacionālajā dienas presē” mērķis ir noskaidrot, kādas atšķirības N. Ušakova tēla uzstādījumos ir starp latviešu valodā un krievu valodā rakstošajiem Latvijas nacionālajiem dienas laikrakstiem, un kā šie uzstādījumi mainījušies laika periodā, kurā N. Ušakovs pilda Rīgas mēra pienākumus. Lai sasniegtu mērķi, veikta publikāciju kontentanalīze, fotogrāfiju semiotiskā analīze, kā arī izveidoti semantiskie diferenciāļi, kas attēlo N.Ušakova tēlu veidojošos raksturojumus. Tēla pētniecībā par pamatu izmantota K. Mertena tēla teorija. Bakalaura darbu veido piecas nodaļas. Pirmās trīs nodaļas aptver teorētiskos apspektus. Ceturtā nodaļa pievēršas pētījuma metodoloģijai, bet piektā nodaļa ir darba pētnieciskā daļa. Atslēgas vārdi: tēls, mediji, nacionālā prese, politiķis

The aim of the bachelor’s thesis „The image of the Riga city council chairman Nils Ušakovs in the Latvian national daily press” is to establish an understanding about the differences of the image settings of Nils Ušakovs between the latvian language and russian language national daily press in Latvia and to find out, how these settings have changed at the time, since N. Ušakovs became the Mayor of Riga. To achieve the objective, the content analysis of publications were performed, as well as semiotic analysis of the photographs and semantic differentials were created, which represent the characteristics, that form the image of Nils Ušakovs. As the basis of research were used image theory by Klaus Merten. The bachelor thesis consists of five chapters. The first three chapters covers theoretical aspects, the fourth chapter covers methodology and the last one is the empirical part. Key words: image, media, national press, politician
The image of the Riga city council chairman Nils Ušakovs in the Latvian national daily press
Keywords: Komunikācijas zinātne