Ārējās komunikācijas loma novada pašvaldībā. Ķekavas novada pašvaldības gadījuma analīze - Bukonte, Anda (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „Ārējās komunikācijas loma novada pašvaldībā. Ķekavas novada pašvaldības gadījuma analīze” mērķis ir noskaidrot, kāda ir Ķekavas novada pašvaldības ārējās komunikācijas prakse, kādā ir komunikācijas kanālu loma pašvaldības skatījumā, īpaši izceļot sociālo mediju lomu, kā arī noskaidrot, ko par pašvaldības ārējo komunikāciju domā Ķekavas novada iedzīvotāji. Bakalaura darba teorētiskajā daļā autore apskata tādus jēdzienus kā komunikācija, pašvaldība, sabiedriskās attiecības, ārējā komunikācija un ārējie informācijas nodošanas kanāli. Pētījuma datu vākšanai izmantota daļēji strukturēta intervija, aptaujas anketa, kā arī kontentanalīze Ķekavas novada pašvaldības mājas lapai, ikmēneša izdevumam un sociālo mediju kontiem. Darba rezultātā secināts, ka Ķekavas novada pašvaldības komunikācija tiek stratēģiski plānota un realizēta, bet konstatētas vairākas nepilnības komunikācijā ar iedzīvotājiem dažādos informācijas nodošanas kanālos.

The aim of the bachelor thesis “The role of external communication of regional government. The case study of Kekava” is to analyse the external communication practical implication of the regional government of Kekava, determine how important is the communication channel role from the regional government point of view, especially highlighting the role of the social media, and also to find out the thoughts of the residents of Kekava about the external communication of Kekava’s regional government. At the theoretical part of the thesis, author is discussing such concepts as communication, regional government, public relations, external communication and external communication channels. To collect the research data a partly-structured interview, a survey, as well as content analysis of regional government of Kekava website, newsletter and social media accounts have been used. The main conclusion of the research is that the regional government of Kekava communication are strategically planned and realised, however, there are many insufficiencies in the communication with public in the different external communication channels.
The role of external communication of regional government. The case study of Kekava
Keywords: Komunikācijas zinātne; komunikācija; ārējā komunikācija; pašvaldība; sociālie mediji; Ķekavas novads