Mākslinieciskie tēli un personāži Ludviga Aškenāzi daiļdarbā „Suņa dzīve”. - Strunkeviča, Alina (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbs ir veltīts māksliniecisko tēlu un personāžu Ludviga Aškenāzi stāstu krājuma „Suņa dzīve” pētīšanai. Darbā ir identificēti, raksturoti un analizēti stāstu mākslinieciskie tēli un personāži autora biogrāfijas un Otrā Pasaules kara kontekstā. Darba mērķis ir noteikt māksliniecisko tēlu un personāžu specifiku Ludviga Aškenāzi stāstu krājumā „Suņa dzīve”. Īpaša uzmanība darbā tiek veltīta alegoriskiem tēliem un daiļdarba laika un telpas rāmjiem. Darbs paredzēts plašam lasītāju lokam, kuri interesējas par literāriem jautājumiem, Aškenāzi daiļrādi, alegoriskiem stāstiem un daiļliteratūru par Otro Pasaules karu.

The work is dedicated to the study of artistic images and the characters in a collection of short stories "Dog's Life" by Ludwig Ashkenazi. In the work are identified, characterized and analyzed images of art and characters of stories in the context of the author's biography and the Second World War. Purpose of the work is to reveal the specifics of artistic images and characters in the collection of the stories "Dog's Life" by Ludwig Ashkenazi. Special attention is paid to the work of allegorical images and the space-time frame of the work. The work is meant to a wide audience of readers, who are interested in questions of literature, Ashkenazi creativity, allegorical stories and fiction literature about the Second World War.
Artistic Images and Characters in the Work “Dog’s Life” by Ludvik Ashkenazi.
Keywords: Valodniecība