SIA ''LAUCIENES ZEMES'' saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespējas - Dieriņa, Vita (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba mērķis - pamatojoties uz saimnieciskās darbības analīzes teorētisko aspektu izpēti, novērtēt SIA ‘’Laucienes zemes’’ saimniecisko darbību un uz tā pamata izstrādāt priekšlikumus minētā uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanai un attīstības iespējām nākotnē. Maģistra darba izstrādes rezultātā autore konstatēja vairākas nepilnības, kas saistītas ar pētāmā uzņēmuma SIA “Laucienes zemes” saimniecisko darbību , piemēram, debitoru parādu aprite ļoti lēna, tīro peļņu galvenokārt veido pārējie saimnieciskās darbības ieņēmumi, iepriekš sadalītās dividendes nav izmaksātas, ražošanai sezonas raksturs, un izstrādāja priekšlikumus to novēršanai. Atslēgas vārdi: uzņēmumu saimnieciskās darbības analīze, ilgtermiņa aktīvi, struktūras analīze, dinamikas analīze, likviditāte, rentabilitāte, kapitāls, maksātspēja, darbaspēks.

The purpose of the Master Thesis – Evaluation of the economic activity of LLC “Laucienes zemes”, and the development of proposals for improvements of operations as well as development strategies in the future, based on the theoretical aspect of the company’s current state of economic activity. During the research, author identified several weaknesses related to the economic activity of LLC “Laucienes zemes”, for example, debtor days ratio is relatively high; net profit is predominantly made up of other operating income; past period dividends are not paid out to shareholders; production is seasonal, subsequently, proposals for mitigating the aforementioned factors were developed. Keywords: analysis of company’s economic activity, noncurrent assets, structural analysis, dynamic analysis, liquidity, profitability, equity, solvency, labour.
An assessment of the economic activity of LLC Laucienes zemes
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; uzņēmumu saimnieciskās darbības analīze; ilgtermiņa aktīvi; struktūras analīze; dinamikas analīze; rentabilitāte