Latwiska Dseesmu grahmata [Latviska Dziesmu grāmata] - (:unkn) unknown (Samuel Lorentz Frölich, 1732)
Latviska dziesmu grāmata, iekš kā tik labi tās aprastas, kā ir citas itin no jauna sataisītas garīgas dziesmas ir Dieva draudzībā ir mājās dziedamas, seši simti divi desmits un piecas top atrastas, kas Dievam par godu, tām kristītām latviešu draudzībām par labu salasītas ir. Gotiskajā rakstībā. Fraktūra, nedaudz Švābahas raksts un antīkva. Signatūra. Kustods. Dziesmu nosaukumi vācu valodā, daži arī latīņu valodā. Satura rādītāji: "Deutsches Register" ; "Lettisches Register" un "Sawads Dseesmu-Raksts to Dseesmu kas no schahs Grahmatas Swehtkôs ir Swehdeenâs, pa wissu Gads-Kahrtu Mahjâ, kà Deewa-Nammâ, klahjahs dseedaht" arī vācu val. [751.–829.] lpp. 1. izd. 1615 (Nr. 8). Sagatavošanā darbojies K. G. Neihauzens. Sākot ar šo izdevumu, izņemtas H. Kleinšmita un A. Knopkena dziesmas. Ziņas par pārējiem dziesmu autoriem sk. Seniespiedumi latviešu valodā, 1525-1855 Nr. 89, 120, 130, 136, 141. Bibliogrāfiski aprakstīts: Seniespiedumi latviešu valodā, 1525-1855 Nr. 155.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Luterāņu baznīca. Himnas un dziesmas; Latviešu reliģiskās himnas un dziesmas; Garīgās dziesmas. Teksti; Luterāņu himnas un dziesmas; Seniespiedumi. 18. gs.; Agrīnie darbi