Spēles dizaina principu un spēles elementu izmantošana pašvadītas mācīšanās prasmju pilnveidei fizikā vidusskolā - Britāla, Marta (Latvijas Universitāte, 2022)
Spēles dizaina principu un spēles elementu izmantošana pašvadītas mācīšanās prasmju pilnveidei fizikā vidusskolā. Marta Britāla, darba vadītāja doc. Dr.phys. Inese Dudareva. Bakalaura darbs. 70 lpp., 17 literatūras avoti, 6 pielikumi, 5 tabulas, 17 attēli. Latviešu valodā. Darba mērķis bija noskaidrot, kā iespējams izmantot spēles elementus un principus vidusskolas kursa “Fizika I” mācību procesā skolēnu pašvadītas mācīšanās prasmju pilnveidei. Darbā tika izstrādāti un aprobēti 5 temati vidusskolas kursā “Fizika I”, izmantojot dažādus spēles dizaina elementus un spēles principus mācību procesā. Aptaujās tika noskaidrots ekspertu un skolēnu viedoklis par izstrādāto mācību procesu, tika analizēti skolēnu sasniegumi un to saistība ar skolēnu viedokli. Noslēgumā tika izveidoti ieteikumi spēļu dizaina elementu un spēles principu izmantošanai.

Using gameful design in secondary school physics to improve self-regulated learning skills. Marta Britāla, supervisor Dr.phys. Inese Dudareva. Bachelor’s thesis. 70 pages, 17 sources, 6 appendices, 5 tables, 17 images. This work is written in Latvian. The aim of this work was to find out how to implement gameful course design in secondary school physics course “Physics I” to improve student’s self-regulated learning skills. Gameful design was implemented and then approbated in 5 topics in the secondary school course “Physics I”. Expert and students` views were obtained about the gameful learning process. Students’ views on their self-regulated learning improvement were cross-referenced with their academic achievements in the topics. Methodological recommendations for gameful course design were compiled in the conclusion.
Using gameful design in secondary school physics to improve self-regulated learning skills.
Keywords: Pedagoģija; Pašvadīta mācīšanās; Spēles dizains; Spēles elementi un spēles principi mācību procesā; Fizika I