Personas datu aizsardzība un tās ietekme uz uzņēmējdarbību - Pumpure, Indra (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā ‘’Personas datu aizsardzība un tās ietekme uz uzņēmējdarbību’’ tiek pētīts ES Regulas, kura stājas spēkā 2018. gada maijā, saturs. Pētījumā tiek noskaidroti, kādi ir būtiskākie riski Latvijas uzņēmumam ‘’Biļešu Paradīze’’ darbā ar fizisku personu privātajiem datiem, galvenās neatbilstības uzņēmuma darbībā Regulas prasībām un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma turpmākajam darbam, lai veicinātu tā atbilstību vispārējiem datu aizsardzības noteikumiem. Novērtējot ‘’Biļešu Paradīze’’ abilstību ES Regulai, darbā tiek izmantota kvalitatīvā un kvantitatīvā kontentanalīze.

In bachelors research work ‘’Protection of personal data and it’s influence on entrepreneurship’’ an EU Regulation, which will lawfully work at May of year 2018., and it’s content are being studied. In this study the most important risks pf Latvian company ‘’Biļešu Paradīze’’ are cleared, identified major inconsistencies in the company’s operations with the requirements of the Regulation and sugestions are made for future work by the company to comply with the general data protection rules. Assessing ‘’Biļešu Paradīze’’ compliance with EU Regulation the study uses qualitative and quantitaive content analysis.
Protection of personal data and it's influence on entrepreneurship
Keywords: Ekonomika; dati; fiziska persona; ES Regula; kontentanalize