Pasta terminālu vadības programmatūras uzturamības uzlabošana - Latkovskis, Gatis (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā aprakstīts konkrētas programmatūras uzturamības uzlabošanas mēģinājums. Lai uzlabotu, šo programmatūras kvalitātes atribūtu, sākumā, tiek apzinātas pasaulē zināmas programmatūras metrikas, kuras pielietojamas programmatūras produkta sastāvdaļām (pirmkods, dokumentācija) un paredzētas šī rādītāja mērīšanai. Pēc tam, balstoties uz atrastajiem līdzekļiem, tiek izveidots modelis uzturamības vērtēšanai dotai programmatūrai, kas tiek pielietots un, ņemot vērā iegūtos rezultātus, tiek sastādītas rekomendācijas uzdevumiem, kuru izpilde, uzlabotu atkārtotus šī mērījuma rezultātus.

This paper describes maintenance improvement experiment of specific software. In the beginning, in order to improve this software quality attribute, there are identified world known software maintainability metrics, which are used for software product itself (source code, documentation). Afterwards, based on these metrics, the model is made with purpose to evaluate maintenance of given software. This model is used to make measurements and, regarding to the results, the recommendations for assignments are composed, whom implementation will improve results of repetitive measurements.
Maintainability improvement of the parcel terminal management software
Keywords: Datorzinātne