Krievijas vēstnieka Latvijā A. Vešņakova mediju diplomātijas aktivitātes: Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas divpusējo attiecību aspekts (2008-2016) - Geste, Jānis (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba nosaukums ir “Krievijas vēstnieka Latvijā A. Vešņakova mediju diplomātijas aktivitātes: Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas divpusējo attiecību aspekts (2008-2016)”. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kā Latvijas-Krievijas divpusējās attiecības tiek rāmētas Krievijas sūtņa vēstījumos Latvijas latviešu un krievu valodā runājošajai auditorijai. Darba teorētisko ietvaru veido Jana Melisena (Jan Melissen) publiskās diplomātijas definīcija, kā arī Roberta Entmana (Robert Entman) mediētās publiskās diplomātijas pieeja. Rāmējumu identificēšana balstīta Jerga Matesa (Jörg Matthes) piedāvātajā manuāli holistiskajā kodēšanas pieejā. Autors analizējis Latvijas lielāko dienas laikrakstu, kas tiek izdoti latviešu un krievu valodā, astoņu gadu laikā tapušās publikācijas, aptverot līdzšinējo A. Vešņakova pilnvaru laiku. Ar kvalitatīvās un kvantitatīvās kontentanalīzes palīdzību darbā identificēti raksturīgākie Latvijas-Krievijas divpusējo attiecību rāmējumi. Darbā secināts, ka A. Vešņakova citātos ietvertajos Latvijas-Krievijas attiecību rāmējumos izmantota defensīva stratēģija un selektīva pieeja, vadoties pēc vēstījuma auditorijas lietotās valodas .

The aim of the bachelor’s paper “Media diplomacy activities of Russia's ambassador to Latvia A. Veshnyakov: the aspect of bilateral relations between Russian Federation and the Republic of Latvia (2008-2016)” is to examine, how the bilateral relations of Latvia and Russia are framed in the ambassador’s messages to the Latvian and Russian speaking public. The Paper’s theoretical part is based on the definition of public diplomacy by Jan Melissen and the mediated public diplomacy approach by Robert Entman. Identification of the leading frames is based on the manual-holistic approach by Jörg Matthes. Author of the Paper has analysed the content of Latvia’s leading daily newspapers, published in Latvian and Russian, during a period of eight years to cover all A. Vesnyakov’s office time. The leading frames of the bilateral relationships of Latvia and Russia where identified with qualitative and quantitative content analysis. The most characteristic journalistic frames of the bilateral relationships of Latvia and Russia have been discovered using a survey of journalists.
Media diplomacy activities of Russia's ambassador to Latvia A. Veshnyakov: the aspect of bilateral relations between Russian Federation and the Republic of Latvia (2008-2016)
Keywords: Komunikācijas zinātne; publiskā diplomātija; maigā vara; Latvija; Krievija; A.Vešņakovs