Automatizēta XML failu transformācija E-rēķinu noformēšanas sistēmā - Plisko, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā pētīti datu apmaiņas un transformācijas sistēmas, kuras tiek izmantotas e-rēķinu noformēšanas nolūkos, tiek izskatītas problēmas, kas ir saistītas ar datu transformāciju un to iespējamie risinājumi, kā arī izvērtētas transformācijas nodrošinošas sistēmas. Ikdienišķā situācijā pārveidošanai ir jānodrošina ieejas datu pārveidošanu par izejošajiem datiem, kuri savukārt būs piemēroti izmantošanai saņēmēja informatīvajā sistēmā. Atslēgvārdi: datu transformācija, XML, E-invoice

Bachelors thesis examines data exchange and transformation systems, which are used for e-invoicing formatting purposes, examine problems which are associated with data transformations and their possible solutions, and also the systems which provide data transformation. In common situations, transformation must provide the conversion of the input data to outgoing data, which in turn will be eligible for receivers’ information system. Keywords: data transformation, XML, E-invoice
Automatised XML file transformation in E-invoice formating system
Keywords: Datorzinātne