Sižeta lomu rotaļas kā līdzeklis pirmsskolas vecuma bērnu sociāli emocionālo prasmju pilnveidošanā - Smildziņa, Lana (Latvijas Universitāte, 2024)
„Sižeta lomu rotaļas kā līdzeklis pirmsskolas vecuma bērnu sociāli emocionālo prasmju pilnveidošanā.” Darba autore: Lana Smildziņa. Darba vadītāja: Profesore Dr.psych. Tija Zīriņa. Kvalifikācijas darba apjoms: 52 lpp., 4 tabulas, 7 attēli, 5 pielikumi, izmantots 21 literatūras avots. Kvalifikācijas darbā teorētiski un praktiski pētīta iespēja ar sižeta lomu rotaļu palīdzību veicināt pirmsskolas vecuma bērnu sociāli emocionālo prasmju pilnveidi. Analizētas teorētiskās nostādnes par sociāli emocionālajām prasmēm, to attīstības veicināšanu pedagoģiskajā procesā, sižeta lomu rotaļām. Praktiskajā daļā veikta pedagoģiskā novērošana, kā arī pedagoģiskā izmēģinājumdarbība. Nobeigumā veikti secinājumi un piedāvāti priekšlikumi. Atslēgas vārdi: sociāli emocionālā attīstība, sociāli emocionālās prasmes, sižeta lomu rotaļa.

"Role play as a tool to improve social emotional skills of preschool child." Author: Lana Smildziņa. Supervisor: Professor Dr.psych. Tija Zīriņa. The volume of the qualification work: 52 pages, 4 tables, 7 pictures, 5 appendices, 21 source of bibliography have been used. Author in theoretically and practically way studied the possibility of promoting the improvement of social emotional skills of preschool child with the help of role play. Were studied theory of social emotional skills, ways of developing it in the pedagogical process and also the role play essence. Pedagogical observation and the pilot activity were carried out in the practical part. At the end of the work, conclusions and suggestions have been made. Key words: social emotional development, social emotional skills, role play.
Role play as a tool to improve social emotional skills of preschool child
Keywords: Izglītības zinātnes; sociāli emocionālā attīstība; sociāli emocionālās prasmes; sižeta lomu rotaļa; pirmsskola; pedagoģiskā izmēģinājumdarbība