Ieslodzīto nodarbinātības organizēšana ieslodzījuma vietās - Lāce, Linda (Latvijas Universitāte, 2016)
Ieslodzījuma vietā pavadītais laiks var atstāt negatīvu ietekmi uz ieslodzīto, tāpēc ir svarīgi, ieslodzījuma laikā veikt darbības, kas palīdzēs personai, iekļauties normālā dzīvē un integrēties sabiedrībā. Ieslodzīto darbam ir īpaša nozīme, lai ieslodzījuma laikā netiktu zaudētas esošās darba iemaņas, tiktu iegūta jauna pieredze un prasmes, ko pielietot brīvībā. Darbs veido kvalitatīvu ieslodzītā ikdienu un paver iespējas nākotnē. Pētījuma mērķis ir izpētīt regulējumu, kas attiecas uz ieslodzīto personu nodarbināšanu. Darbā ir apskatīts regulējums par ieslodzīto nodarbināšanu par samaksu un bez atlīdzības, pie komersantiem un cietuma saimnieciskajā apkalpē, cietuma teritorijā un ārpus tās, apzināti problēmjautājumi, kas saistīti ar pastāvošo regulējumu Latvijā un sniegti iespējamie ieteikumi apzināto problēmjautājumu risināšanai.

Time in prison, may leave a negative impact on the prisoner, so it's important to do activities, that will help the person get back to normal life and integrate into society. While person is in prison, the person should't lose the skills that he/she already has, but should make new experience and skills, that he/she would apply in freedom. The work make qualitative prisoners daily life and opens new opportunities. This research aim is to explore the existing regulation relating to the employment of prisoners. In the research is viewed the regulation of the employment of prisoners work in return for payment and free of charge, prisoners work in companies and in prison service, inside the teritory of prison and outside of it, deliberate issues related to the existing regulation in Latvia and presents the recommendations to solve the issues.
Organised employment of prisoners in prison
Keywords: Juridiskā zinātne; apcietinātie; notiesātie; ieslodzītie; darbs; samaksa