Fiziskās aktivitātes ietekme uz 3-4 gadīgu bērnu attīstību - Auziņa, Valērija (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba tēma ir „Fiziskās aktivitātes ietekme uz 3-4 gadīgu bērnu attīstību”. Kvalifikācijas darba izstrādes procesā autore padziļināti pēta „fiziskās aktivitātes” jēdzienu, to nozīmi un ietekmi uz 3 – 4 gadīgu bērnu attīstību. Veselības līmenis ir būtisks noteicējs cilvēka turpmākajai dzīvei. Attīstoties viņa sportiskajām prasmēm, attīstās arī viņa iemaņas un sajūtas, kas veicina labāku bērna labsajūtu. Apkopojot iegūtus rezultātus, ir redzama pozitīva dinamika attiecībā uz bērna fizisko attīstību, ko apstiprina novērošanā un aptaujā iegūtie dati. Darbā analizētā problēma ir nepietiekams fiziksko aktivitāšu daudzums un tad iestājas tajā paredzētās sekas – veselības traucējumi. Darba mērķis ir pētīt fiziskās aktivitātes ietekmi uz bērnu fizisko attīstību 3-4. gados. Darba apjoms: darbs sastāv no 44 lapaspusēm - ievada, 2 nodaļām, 7 apakšnodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikuma. 10 tabulas, 9 attēli un 4 pielikumi. Atslēgvārdi: fiziskās aktivitātes, 3-4.gadus veci bērni, bērnu attīstība, fiziskās aktivitātes ietekme.

The topic of the qualification paper is „Physical activities of 3-4 years old child affect on his development”. In the process of developing the qualification paper, the author researches in depth the concept of „physical activity”, its meaning and impact on the development of a 3-4 year old child. The level of health is an important determinant of a person's future life. As his athletic skills develop, so do his skills and feelings, which contribute to a child's better well-being. Summarizing the obtained results, there is a positive dynamies in the child’s physical development, which is confirmed by the data obtained in the observation and survey. The problem analyzed in the work is an insufficient amount of physical activity and then the consequences are expected - health disorders. The aim of the work is to study the effect of physical activity on the child's development 3-4. years. Thesis consists of: 44 pages - introduction, 2 chapters, 7 subsections, conclusions, references and appendix. 10 tables, 9 figures and 4 appendices. Keywords: physical activity, 3-4 years old children, child development, influence of physical activity.
Physical activities of 3-4 years old child affect on his development
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; fiziskās aktivitātes; 3-4.gadus veci bērni; bērnu attīstība; fiziskās aktivitātes ietekme.