Laulības al-Gazālī darbā „Reliģisko zināšanu atdzimšana” - Niedrīte, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā „Laulības al Gazālī darbā „Reliģisko zināšanu atdzimšana” tiek sniegts šī darba tulkojums, perioda vēsturiskais raksturojums un al Gazālī garīguma aspektu analīze. Darbs iepazīstina ar svarīgākajiem laulību priekšnoteikumiem 11. gs. musulmaņu sabiedrībā. Aplūkots ir vēsturiskais raksturojums, kādā grāmata ir tapusi un, kādi ir bijuši al Gazālī radošās personības raksturojošie elementi. Darba mērķis ir padziļināti izpētīt laulības institūciju tādu, kādu to izprata un savā darbā „Reliģisko zināšanu atdzimšana” apraksta al Gazālī.

In the master thesis titled „Marriage in the Treatiseof al-Ghazali „The Revival of Religious Sciences””, translation of this al-Ghazalil’s work, the characterization of the period in history and the analysis of aspects of al-Ghazali’s spirituality are presented. The thesis describes the main precepts of marriage in the Muslim society in the 11th century. Description of the historic period in which the book has been written, and the main characterizing elements of al-Ghazali’s personality are presented. The aim of the thesis is an in-depth research of the institution of marriage, as it was understood and described in „The Revival of Religious Sciences” by al-Ghazali.
Marriage in the Treatise of al-Ghazali „Revival of Religious Sciences”
Keywords: Valodniecība; Al Gazālī; laulības; sūfisms; laulību priekšnoteikumi