Dzimumu attiecību attēlojums E. Hemingveja romānā „Ēdenes dārzs” - Samuseva, Marina (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā analizēts dzimumu attiecību attēlojums, androgēnos tēlu nozīme un dzimuma loma maiņas Ernesta Hemingveja romānā “Ēdenes dārzs”. Pētījuma teorētiskā daļa sastāv no literatūras pārskata par šo tēmu. Darba praktiskā daļa veltīta Ernesta Hemingveja romāna ”Ēdenes dārzs” analīzei. Pētījuma mērķis ir analizēt dzimuma attiecību atainojumu Ernesta Hemingveja romānā “Ēdenes dārzs”. Secinājumi ir balstīti uz teorētisko avotu un Ernesta Hemingveja romāna “Ēdenes dārzs” analīzi. Iegūtie dati deva iespēju atrast būtiskākās īpatnības šajā romānā, kas saistītās ar dzimumu un modernismu. Pētījuma rezultātus un secinājumus var izmantot studenti savos zinātniskajos darbos par dzimumu un modernismu literatūrā.

The present paper analyzes Ernest Hemingway’s novel “The Garden of Eden” dedicated to representation of gender relations, shows an interest in androgynous characters. The theoretical part of the study deals with literature review on the theme proposed. The practical part focuses on the analysis of the novel of “The Garden of Eden” by Ernest Hemingway. The purpose of the research lies in the study of representation of gender relations in Ernest Hemingway’s novel “The Garden of Eden”. The conclusions drawn are based on the analysis of the novel of “The Garden of Eden” written by Ernest Hemingway. The data obtained give an opportunity to find the main peculiarities of the writer’s ideas connected with gender and modernism. The results and conclusion of the research can be used by students writing scientific works on gender and modernism in literature.
Representation of Gender Relations in E. Hemingway’s Novel “The Garden of Eden”
Keywords: Valodniecība; "Ēdenes dārzs"; Ernests Hemingvejs; dzimumu attiecības; kanons; modernisms