Lībiešu kultūras tradīciju pasākumu cikls - Zernevica, Evija (Latvijas Universitāte, 2017)
Lībieši ir Baltijas jūras somu tauta, kas Latvijas teritorijā - Kurzemē un Vidzemē ir dzīvojuši kopš 2500.gada pirms mūsu ēras. 20. gadsimtā līvu apdzīvotā teritorija saruka līdz dažus kilometrus platai un 60 kilometrus garai zemes strēlei Ziemeļkurzemes piekrastē. Šobrīd Latvijā pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem dzīvo tikai 166 lībieši. Tika veikts pētījums ar mērķi noskaidrot sabiedrības viedokli par lībiešu kultūras pēctecību mūsdienās. Izveidotas anketas ar vairākiem jautājumiem, lai izvērtētu cilvēku zināšanas un viedokli par lībiešu kultūru un tās nozīmi mūsdienu Latvijā. Pētījumā iegūtie rezultāti liecina, ka lībiešu kultūra mūsdienās ir zaudējusi savu akualitāti. Maģistra darba apjoms ir 82 lappuses, tas satur 28 attēlus, 8 tabulas, 40 pielikumus un 28 izmantotās literatūras avotus.

The Livs are a Baltic Sea Finnish nation living in the Latvian territory - in Kurzeme and Vidzeme since 2500 BC. In 20th century the area populated by the Livs shrank to a few kilometers wide and 60 kilometers long strip of land in the coast of northern Kurzeme. Today, according to the data of Office of Citizenship and Migration Affairs, there are only 166 Livs living in Latvia. A research took place to find out the public opinion on the continuity of the Liv culture in nowadays. There were polls made to evaluate people's kowledge and views on the importance in modern Latvia. The results show that today the Liv culture has lost it's actuality. The Master’s Thesis consists of 82 pages, 28 pictures, 8 tables, 40 annexes and 28 used sources of literature.
Liv Culture Traditions Event Cycle
Keywords: Vadībzinātne; lībieši; līvi; projekts; projektu vadīšana; tradīcijas