Zviedrijas labklājības valsts modeļa attīstības perspektīvas - Bondarenko, Indra (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba nosaukums ir „ Zviedrijas labklājības valsts modeļa attīstības perspektīvas’’. Darba mērķis ir izpētīt Zviedrijas labklājības valsts modeļa attīstību un pierādīt vai apgāzt izvirzīto hipotēzi- Iekšējo un ārējo spiedienu rezultātā Zviedrijas labklājības valsts modelis transformējas no universāla labklājības nodrošināšanas modeļa par selektīvu modeli.Tiek analizēta globalizācijas, eiropeizācijas, demogrāfisko izmaiņu un ģimenes institūcijas transformācijas ietekme uz sociālajiem indikatoriem.Tiek secināts, ka pētījumā izvirzītā hipotēze: iekšējo un ārējo spiedienu rezultātā Zviedrijas labklājības valsts modelis transformējas no universāla labklājības nodrošināšanas modeļa par selektīvu modeli, netika pierādīta.

The title of the work is „Development perspective of Sweden welfare State model’’. The aim of the work is to study development of Sweden welfare state model. The hypothesis of the work is the following one- As an impact of internal and external pressures Sweden welfare state model transforms from universal welfare model to selective model. Author has analysed impact of globalization, Europeanization demographic changes and family institution transformation on social indicators. Author concluded that hypothesis - As an impact of internal and external pressures Sweden welfare state model transforms from universal welfare model to selective model- is not approved.
Development perspective of Sweden welfare State model
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)