Informācijas sistēmas izstrāde un ieviešana vispārējās izglītības iestādē - Muižnieks, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2022)
Informācijas sistēmas ir digitāls veids, kā efektīvi pārvaldīt procesus un datus organizācijā. Maģistra darba ietvaros autors izstrādājis un ieviesis jaunu, tīmeklī bāzētu informācijas sistēmu, kuras galvenā funkcija ir atvieglot un mobilizēt ikdienas darbus izglītības iestādē.Pēc sistēmas izstrādes un ieviešanas izglītības iestādes darbinieku aptaujas rezultāti liecina, ka informācijas sistēma ir uzlabojusi ikdienā veicamo darbu ātrumu, atvieglojusi dažādu ikdienas procesu veikšanu un palīdzējusi izglītības iestādes vadībai organizēt procesus izglītības iestādē.

Information sistems are a digital means of the effective administrating the processes and data within an organisation. The author of the Master's Theses has developed and implemented a new web-based information system, the main function of which is to ease and mobilize everyday work of the educational institution. After the development and implementation of the system, the results of employees' survey in the educational institution show that this informational system has improved the speed of everyday work to be done, has facilitated the performance of everyday processes and has helped the management of the educational institution to organise the processes within the educational establishment.
The Development and Implementation of Information System in the Institution of General Education
Keywords: Izglītības zinātnes; informācijas sistēma; informācijas sistēmas izstrāde; informācijas sistēmas ieviešana; informācijas sistēmu veidi