4-5 gadus vecu bērnu saskarsmes prasmju veicināšana rīta aplī - Malakovska, Marina (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba tēma: 4 – 5 gadu vecu bērnu saskarsmes prasmju veicināšana rīta aplī. Darba autors: Marina Malakovska Darba vadītāja: Mag. paed., lekt. Ineta Aizporiete Darba mērķis ir izpētīt 4 - 5 gadu vecu bērnu saskarsmes prasmju veicināšanas iespējas pirmsskolas izglītības iestādē un pārbaudīt to efektivitāti, izmantojot rotaļas rīta aplī. Darbā teorētiskā daļā tika analizēta pedagoģiskā, psiholoģiskā un metodiskā literatūra par saskarsmes būtību, to struktūru un veidiem, ka arī 4 – 5 gadu vecu bērnu attīstības raksturojums pētāmās problēmas aspektā. Diplomdarbā tika pētītas pirmsskolas vecuma bērnu saskarsmes prasmes, to sekmēšana pirmsskolas izglītības iestādē, un rīta apļa ietekme uz bērnu saskarsmes prasmju attīstību. Izstrādāta izmēģinājuma darbība, īstenojot to rīta aplī, tika analizēti novērošanas rezultāti. Atslēgas vārdi: saskarsme, komunikācija, bērnu attīstība, rīta aplis.

Theme: The promotion of 4 – 5 years old children communication skills in the “Morning Circle” Author: Marina Malakovska Supervisor: Mag. paed. Ineta Aizporiete The aim of this Diploma Paper is to explore the posibilities of 4 – 5year old children communication skill promotion in preschool and check its efficiency using morning circle activities. In the teoretical part of this paper there is analysis of pedagogical, psyhological and methodical literature about essence of communication, its structure and patterns. Analysis also includes characteristics of 4 – 5year old children development in the aspect of Diploma paper theme. This Diploma paper also includes research of preschool age children communication skill, its promotion in preschool and the morning circle impact on children communication skill development. Keywords: communication, children development, morning circle.
Development of communication skills for 4-5 years old children in preschool
Keywords: Pedagoģija; saskarsme; komunikācija; bērnu attīstība; rīta aplis