Jēzus kā dziedinātājs Mk.7,24-30 - Šlihta, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darba nosaukums ir Jēzus kā dziedinātājs Mk.7,24-30. Darbā apskatīta Mk.7,24-30 vieta sinoptiskajā kontekstā salīdzinājumā ar citiem dziedināšanas stāstiem. Darbs ir veidots kā ekseģētiska Mk.7,24-30 analīze. Tajā izmantota Gerda Taisena izstrādātā motīvu analīze, lai atklātu, ka Mk.7,24-30 ir netipisks dziedināšanas stāsts. Darbā apskatīts vēsturiskā Jēzus jautājums, balstoties uz Udo Šnelles metodiku.

The title of the paper is Jesus as healer in the Gospel of Mark 7:24-30. The paper considers the place of Mark 7:24-30 in the synoptic context in comparison with other healing stories. Exegetical analysis is used as a method to examine Mark 7:24-30. The method of motives elaborated by Gerd Theissen is used to discover that Mark 7:24-30 is not a typical healing story. My paper discusses the issue of the historical Jesus based on the methodology provided by Udo Schnelle.
Jesus as healer in the Gosspel of Mark 7:24-30
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne