Nacistiskās Vācijas propagandas kino (1933 - 1945) - Ozola, Zane (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba „Nacistiskās Vācijas propagandas kino (1933 – 1945)” mērķis ir izpētīt un raksturot kino, kas tapis Nacistiskajā Vācijā laikā no 1933. līdz 1945. gadam. Darbs strukturēts trīs daļās. Pirmo daļu veido teorētiskā bāze, kurā apskatīts propagandas jēdziens, tās mērķis, funkcijas, tehnikas, propaganda Nacistiskajā Vācijā, tās diskursi, Nacistiskās Vācijas propagandas kino industrija, tās centralizācija un koordinācija, kā arī saturs. Darba otrajā daļā izklāstīta un pamatota pētījumam izvēlētā metodoloģija – semiotiskā filmu analīze un kontentanalīze. Darba trešajā – empīriskajā – daļā veikts pētījums par propagandas kodiem nacistu kino. Pētniecības lauks ietver piecas laikā no 1933. līdz 1945. gadam Vācijā veidotas filmas: „Triumph des Willens” (1934), „Der ewige Jude” (1940), „Jud SŅß” (1940), „Ohm Kruger” (1941), „Kolberg” (1945). Atslēgas vārdi: nacisms, propaganda, kino, „Triumph des Willens”, „Der ewige Jude”, „Jud SŅß”, „Ohm Kruger”, „Kolberg”.

The aim of Bachelor’s thesis “Nazi Germany Propaganda Films (1933 - 1945)” is to explore and describe the films, which have been produced in Nazi Germany from 1933. till 1945. The thesis is structured in three parts. The first part consists of the theoretical base of the definition of term propaganda, its aims, functions, techniques, propaganda in Nazi Germany, its discourses, and the propaganda film industry in Nazi Germany, its centralization, coordination and content. The methodology – the semiotic analysis of film and the content analysis - is outlined and motivated in the second part of the thesis. In the third – empirical - part of the thesis the research of propaganda codes in the Nazi films has been done. The field of research includes five films, which were produced in Germany from 1933. till 1945.: „Triumph des Willens” (1934), „Der ewige Jude” (1940), „Jud SŅß” (1940), „Ohm Kruger” (1941), „Kolberg” (1945). Key words: Nazism, propaganda, films, „Triumph des Willens”, „Der ewige Jude”, „Jud SŅß”, „Ohm Kruger”, „Kolberg”.
Nazi Germany Propaganda Films (1933 - 1945)
Keywords: Komunikācijas zinātne