E-pārvaldes ieviešana un attīstība - Krievkalne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba tēma ir “E-pārvaldes ievieša un attīstība”. 21.gadsimtā lielākā daļa cilvēku ik dienu izmanto internetu. Ejot līdz laikam digitalizēta tiek arī valsts iestāžu darbība, ieviešot e-pārvaldi, kur iedzīvotāji visu dienu var saņemt sev vajadzīgos valsts pakalpojumus, taču Latvija nav sastopama nevienā rakstā par labu e-pārvaldi. Darba teorētiskā bāze sastāv no Tamara Almarabeha(Tamara Almarabeh), Amera AbuAli (Amer AbuAli), Daniš Dara (Danish Dada) un Ngujena Manha Hiena (Nguyen Manh Hien) darbiem. Balstoties uz darbā pieminēto Ngujena Manha Hiensa (Nguyen Manh Hien) darbu par e-pārvaldes pakalpojumu kvalitāti, Latvijas, Igaunijas un Lielbritānijas e-pārvaldes tiks analizētas pēc šī autora aprakstītajiem analīzes kritērijiem. Darba gaitā secināts, ka Latvijā e-pārvalde attīstās veiksmīgi, bet ir iespējami pāris uzlabojumi.

Title of this research paper is “E-government implementation and future development”. In 21st century majority of people use internet every day. Going together with time governments are digitalizating as well, implementing e-government, where citizens can all day reach to the government services they need, but Latvia is not mentioned amongst worlds best e-governments. Research paper theoritical base consists from Tamara Almarabeh, Amer AbuAli, Danish Dada, Nguyen Manh Hien. Based on Nguyen Manh Hien paper about e-government service quality, Latvian Estonian and Uniten Kingdom e-governments will be analyised by this authors described criteria. Research paper found out that in Latvia e-government is developing very good, but there can be improvements.
E-government implementation and future development
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); e-pārvalde; Eiropas Komisija; Latvija; Igaunija; Lielbritānija