ViziQuer rīka realizācija tīmekļa vidē - Hodakovska, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2016)
Kvalifikācijas darbā “Viziquer rīka realizācija tīmekļa vidē” izstrādāta programmatūra, kas nodrošina ViziQuer rīka tīmekļa vides versijas darbības ar izvēlnēm, vaicājuma diagrammas papildināšanu ar saistītajiem elementiem, kā arī SPARQL valodā rakstītā vaicājuma ģenerēšanu. Darbs ir izstrādāts Latvijas Universitātes Matemātikas un Informātikas Institūtā. Darbs sastāv no sekojošām nodaļām: programmatūras prasību specifikācija, programmatūras projektējuma apraksts, projekta organizācija, kvalitātes nodrošināšana, konfigurāciju pārvaldība, testēšanas dokumentācija un darbietilpības novērtējums. Pielikumā ir pievienots izstrādātas programmatūras kods.

In the Qualification work “Implementation of ViziQuer tool in the web environment” new modules were developed to implement in ViziQuer software online version that works with menus, supplements diagram with linked elements and generates query in SPARQL language. This work was done in the Institute of Mathematics and Computer Science, University of Latvia. The Qualification work consists of following parts: Software Requirement Specification, Software Design Description, Project Organization, Quality Assurance, Configuration Management, Testing Documentation and Software Development Effort Estimation. The programmed code is represented in Attachment.
Implementation of ViziQuer tool in the web environment
Keywords: Datorzinātne; vaicājumi; SPARQL; RDF; diagrammatiska notācija