Tēmas „Darbs ar tekstilmateriāliem” mācību satura izveide 1.-4.klasei mājturībā (rokdarbi). - Zitmane, Ilona (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarba mērķis : izpētīt mācību tēmas ,, Darbs ar tekstilmateriāliem” mācību satura izveides teorētiskos aspektus, izveidot to un aprobēt praksē Lai šo mērķi sasniegtu, tika izpētīts 1.-4.klases skolēnu vecumposma īpatnības, mācību procesa teorētiskās nostēdnes, raksturotas mācību satura apguves metodes un organizācijas formas. Tika izveidots un aprobēts praksē tematiskais plānojums rokdarbos darbā ar tekstilmateriāliem 1.- 4.klasei. Tika veikta anketēšana skolotāju un skolēnu vidū. Veicot to tika izpētīta tekstilmateriālu izmantošana rokdarbu stundās 1.- 4.klasēs. Apkopojot tās, secināju, ka rokdarbos skolotāji izmanto dažādus tekstilmateriālus un tekstiltehnikas, izvēlas saistošas un interesantas stundu tēmas. Pedagogi uzskata, ka rokdarbi rosina skolēnu iztēli, attīsta nepieciešamās prasmes un iemaņas. Apkopojot skolēnu anketas secināju, ka skolēniem patīk strādāt rokdarbus, patīk apgūt visu jauno, ko piedāvā skolotājs. Skolēni ir centīgi, radoši un darboties griboši. Uzskatu, ka pētījuma mērķis ir sasniegts un uzdevumi izpildīti.

Aim of the work: to investigate teaching themes,, Work with textile materials” theoretical aspects of teaching content, made it and aprobated themes practical. There are researches about pupils age group specifics, teaching themes, teaching contents for aim approachable. I made and approbated themes of needlwork lessons in Primary School,, Work with textile materials”. I realized questionnaires with pupils and teachers about methods of textile teachnique in needlwork lessons. Teachers use many textile materials, many textile techniques and choose interesting themes in needlwork lessons. Teachers opinion: there are many knowledges and creative attitude in every lesson for these young pupils. After pupils questionnaires I made conclusions: pupils like needlwork, like new methods and like new things to do Pupils are creative, diligent and carefuly. My opinion: research of the aim is achievable and tesks are realize.
Development of the content in theme „Work with textile materials” in handicrafts in Grades 1 – 4.
Keywords: Pedagoģija