Programmatūras attīstība ekspluatācijas laikā - Ezeriņš, Ivo (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā ir aprakstīts firmas X meitas uzņēmuma programmu X1 un X2 izmaiņu process. Īpaša uzmanība tiek veltīta lietotāju viedokļa par programmām X1 un X2 izanalizēšanai. Tika izmantota anketēšanas pētījuma metode, kurā tika aptaujāti 49 respondenti. Pēc lietotāju aptaujas datiem var secināt, ka lietotāji iedalās trijās lielās grupās. Pirmā grupa sastāv no lietotājiem, kuri lietojot programmu nav saskārušies ar problēmām, otrā grupa, lietotāji, kuriem ik pa laikam ir kādas problēmas, bet programma patīk un ir pieraduši pie tās un trešā grupa, kurā ietilpst lietotāji, kuriem patstāvīgi ir, kaut kādas neērtības, problēmas un kļūdas lietojot kādu no programmām. Balstoties uz anketas datiem, pārsvarā neērtības sagādā nepietiekams informācijas daudzums, piemēram, nav pietiekama informācija par vērtspapīru darījumiem. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt rekomendācijas izmaiņu apstrādes procesu uzlabošanai un ieteikumus līdzīgu produktu izstrādātājiem, kā arī secinājumus, kas ietekmē programmatūras attīstību

In the Bachelor’s paper the process of changes of programmes X1 and X2 of the company X branch enterprise has been described. A special attention has been paid to the analysis of users’ opinions about the programmes X1 and X2. A research method using questionnaires was used, where 49 respondents were questionned. According to the data gained, it can be concluded that the users can be divided into three groups. The first group consists of the users who have not faced any problems using the programme; the second group are the users who have had some problems time to time, but they like the programme and they have got used to it; the third group consists of the users who permanently have some incoveniences, problems and errors using some of the programmes. Referring to the data of the questionnaire, most of the problems are caused by inadequate amount of information, for example, there is no enough information on transaction of securities. The aim of the Bachelor’s paper is to work out recommendations to improve the processes of the processing of changes, suggestions for the designers of similar production, as well as conclusions that influence the development of the software
Software product improvement during maintenance phase
Keywords: Datorzinātne