Malnutrīcijas izvērtējums pacientiem, kuri stacionēti neatliekamā kārtā Paula Stradiņa Klīniskāsas Universitātes slimnīcā - Kalmikova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Malnutrīcija kā patoloģisks stāvoklis vērtējama gan medicīniskā, gan ekonomiskā, gan sociālā aspektā. Šī pētījuma mērķis bija noteikt malnutrīcijas riska izvērtējums pacientiem, kuri stacionēti neatliekamā kārtā Paula Stradiņa Klīniskas Universitātes slimnīcā. Pētniecības darbam tika izvirzīta hipotēze, ka pacientiem, kuri stacioneti neatliekama kārtā P.Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcā ir mērenas malnutrīcijas risks. Tika pētīti 232 pacienti(114 vīrieši, un 118 sievietes), kuri stacionēti neatliekamā kārtā Paula Stradiņa Klīniskas Universitātes slimnīcā. Iegūtie dati apkopoti un rezultāti atspoguļoti ka vidējie aritmētiskie lielumi ņemot vērā standarta novirzi. Rezultāti statistiski ticami pie p<0,05. Atslēgas vārdi: malnutrīcija, nutricionālais stāvoklis, novērtējums, svara zudums.

"Assessment of malnutrition in patients urgently hospitalized to Paul Stradins Clinical University Hospital". Malnutrition among Paul Stradins Clinical University Hospital`s patients. The aim of the research is to summarize the data about the malnutrition tendencies in Latvia among Paul Stradins Clinical University Hospital’s patients. The research has assessed the malnutrition and its risk among the people at the age from 20 to 86 (114 or 49% men and 118 or 51% women were investigated during May 2013). The research showed the tendencies of malnutrition. It has been found that malnutrition correlates with such parameters as loss of weight, sedentary life and Body Mass Index (BMI). Keywords: malnutrition, standard questionnaire NRS 2002, loss of weight, diet.
Assessment of malnutrition in patients urgently hospitalized to Paul Stradins Clinical University Hospital
Keywords: Medicīna