Domēna un prezentācijas atbilstība OWLGrEd redaktorā - Gloveckis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā „Domēna un prezentācijas atbilstība OWLGrEd redaktorā” tiek pētīts veids, kā domēnā esošu ontoloģiju iespējams vizualizēt OWLGrEd redaktorā. Tā kā vienu un to pašu ontoloģiju redaktorā iespējams attēlot vairākos veidos, tiek izveidota vizualizēšanas parametru struktūra. Lai izpildītu izvirzīto mērķi, OWLGrEd redaktors tiek papildināts ar OWL 2.0 domēnu, tiek izstrādāts OWL 2.0 funkcionālās sintakses parsētājs, kā arī realizēts prezentācijā veidojamo kastu identificēšanas algoritms. Atslēgvārdi: ontoloģijas vizualizēšana, OWL 2.0 domēns, OWLGrEd redaktors.

In the paper “Domain and presentation conformity in OWLGrEd” are examined the way how to visualize domain based ontology in OWLGrEd editor. The structure of visualization parameters is developed because of one and the same ontology can be represented in many different ways. To achieve the aim of the paper OWL 2.0 domain has been added to OWLGrEd editor, the parser of OWL 2.0 functional syntax has been developed and identification algorithm of presentation’s boxes has been realized. Keywords: ontology visualization, OWL 2.0 domain, OWLGrEd editor.
Domain and presentation conformity in OWLGrEd
Keywords: Datorzinātne