Telpiskā uztvere ar izmainītu references rāmi noguruma apstākļos - Pore, Signija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs uzrakstīts uz 35 lappusēm latviešu valodā. Tas satur 8 attēlus un 23 atsauces uz izmantotās literatūras avotiem. Darba mērķis bija novērtēt spēju uztvert telpiski izvietoto elementu savstarpējo novietojumu un raksturot to ar valodu noguruma apstākļos. Pētījuma daļā piedalījās 61 cilvēks, no kuriem 28 bija noguruši, 17 mundri un 16 ne noguruši, ne mundri. Pētījuma dalībnieki pildīja testu četros dažādos diennakts laikos ( no rīta, pa dienu, vakarā un naktī). Rezultāti parādīja, ka dalībnieki, kuri testu pildīja pa dienu, to veica ātrāk nekā dalībnieki, kuri testu veica no rīta. Noguruma ietekme atkarībā no ass izmaiņām netika novērota.

Bachelor thesis is written in Latvian, it consists of 35 pages, 8 pictures and 23 references. The aim was to evaluate the ability to perceive spatial located elements mutual and describe them into language of fatigue conditions. In study participated 61 people, of which 28 people were tired, 17 airily, 16 not tired, but not airily too. Participants did the task in four different times of the day (in the morning, during the day, in the afternoon and at night). The results shows, that participants who did the test during the day, finished it faster than those who did the test in the morning. Fatigue effects depending on the axis changes were not observed.
Impact of fatigue on spatial perception measured by altered reference frame
Keywords: Fizika; references rāmis; redzes nogurums; telpiskā uztvere; valodas apstrāde