Programmatūras izstrādes procesu uzlabošana uzņēmumā „Ask.fm” - Guļbinova, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Autore strādā uzņēmumā „Ask.fm” par testēšanas nodaļas vadītāju kopš 2013. gada oktobra. Uzņēmums „Ask.fm” strauji attīstās – palielinās darbinieku skaits un darba apjomi, kļūst grūtāk savstarpēji komunicēt, biežāk rodas kļūdas programmizstrādē. Tādēļ ir parādījusies nepieciešamība uzlabot gan testēšanas procesus, gan izstrādes procesu kopumā. Maģistra darba mērķis bija veikt sākotnējās situācijas analīzi, izvēloties nozīmīgus kritērijus, apskatīt iespējamus uzlabošanas paņēmienus, pielietot tos praksē un analizēt darba rezultātus, salīdzinot situāciju sākumā un beigās. Darba rezultātā ir secināts, ka daudzi programmizstrādes procesi ir ieviesti, kļuvuši skaidrāki un saprotamāki, tos ievēro visi komandas dalībnieki. Uzņēmuma darbinieku skaits pieauga, izstrādes kvalitāte uzlabojās. Izmaiņas lietojumprogrammās perioda beigās ievieš ātrāk, bet kļūdu skaits samazinājās. Veiksmīgāka ir kļuvusi komunikācija starp komandas dalībniekiem, vadītājiem un uzņēmējdarbības pārstāvjiem.

Author works at “Ask.fm” company as Testing Department Leader since October 2013. Company is rapidly growing, quantity of employees and work amount is increasing: it has got difficult to communicate, development errors appeared more often. Therefore there was a need to improve testing and general software processes. Master Thesis goal was to analyze the beginning state by choosing meaningful criteria, review possible software development improving techniques, practically use them and analyze results by comparing beginning and resulting conditions. As a result, it is possible to conclude that software processes are invented, became more transparent, understood and followed by all team members. In a conditions of growing team and amount of work company is successfully developing new functionality and development quality has obviously increased. New application changes are being implemented more quickly and amount of errors has significantly decreased. Communication improved as well.
Software process improvement at “Ask.fm” company
Keywords: Datorzinātne