Informācijas privātuma konteksts tehnoloģiju vidē - Perepečina, Līna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir “Informācijas privātuma konteksts tehnoloģiju vidē”. Privātums interneta vidē mūsdienās ir aktuāla problērma, kas ir jārisina. Bakalaura darba mērķis bija izpētīt, kādas ir viedokļu un zināšanu atšķirības par informācijas privātumu digitālajā vidē starp studentiem, kuriem ir bijušas iepriekšējas zināšanas studijās šajā jomā un studentiem, kuriem šādu zināšanu nav. Teorētiskajā daļā tika izmantota Ē. Gofmaņa dramaturģiskā pieeja. Darba pētījumā tika izmantotas trīs pētniecības metodes– anketēšana, fokusgrupu intervijas un dokumentu analīze. Pētījuma hipotēze apstiprinājās – studenti, kuri ir guvuši padziļinātas zināšanas studiju programmā par informācijas privātumu, ir zinošāki un vairāk domā par savu personas datu aizsardzību, nekā studenti, kuriem šādu zināšanu nav. Atslēgvārdi: privātums, informācija, personas dati, digitālā vide, datu aizsardzība.

The title of bachelor is “Information Privacy in Context: Technology environment”. Privacy in digital environment nowadays is urgent problem, what needs to be dealt with. The aim of bachelor was to study what are differences between students, who has knowledge about information privacy, which they learned in University, and students, who don’t have that kind of knowledge. As bachelor theoretical base was chosen E. Goffmans Dramaturgical theory, but as research methods – focusgroup interviews, survey and document analysis. The results obtained in bachelor lead to conclusion that students who has knowledge about information privacy are more well-informed about their personal information protection that students, who don’t have that kind of knowledge. Key words: privacy, information, data protection, digital environment.
Information Privacy in Context: Technology environment
Keywords: Bibliotēkzinātne; privātums; informācija; personas dati; digitālā vide; datu aizsardzība