Velotūrisms Latvijā un tā attīstības iespējas nākotnē - Beķere, Zanda (Latvijas Universitāte, 2011)
Salīdzinot ar Eiropas valstu galvaspilsētām, tādām kā Parīze vai Amsterdama, kā arī ceļu stāvokli attīstītajās valstīs velotūrisms Rīgā un Latvijā tikai tagad sāk attīstīties Arī velokultūra veidojas tikai tagad, tomēr popularitāte aug, jo velosipēdu iznomātāji paliek arvien aktīvāki un pieaug pieprasījums no viesnīcām par velonomas iespējām. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz velotūrisma attīstības tendenču un iespēju izpēti Latvijā, izstrādāt priekšlikumus tā turpmākai attīstībai. No ārvalstu klientiem, piemēram, Vācijas, populārākie maršruti ir Rīga, Jūrmala, Cēsis. Šis tūrisma veids nākotnē kļūs arvien populārāks, jo tas ir vienlaikus gan izzinošais tūrisms, gan videi draudzīgs un ekonomisks ceļošanas veids.

When compared to European cities as Amsterdam and Paris as well the state of roads in the developed countries to Riga and Latvia situation in the phase of development .The cycling culture also is only staring to develop, however cycling tourism popularity is on the fast increase, as characterized by bicycle rents that are having increased demand for bicycles from hotels. The objective of bachelor’s work is to give proposals for cycle tourism development as based on tendencies and possibilities in Latvia. For foreign clients - like Germany the most popular cycling routes are Riga Jurmala, Cesis. The cycle tourism will get more popular as it is at the same time type of tourism that gives tourists new knowledge, its is ecological , and an economic way to travel.
Cycling tourism in Latvia and its development opportunities in future
Keywords: Vadībzinātne