Projekts Uzņēmuma "Pack it" izveidošana - Tīse, Edīte (Latvijas Universitāte, 2014)
Projekta ideja ir izveidot ražošanas uzņēmumu, kas nodarbojas ar iepakojuma izgatavošanu. Galvenais izejmateriāls būs dažādu krāsu un biezuma papīrs un dažādu krāsu un veida kartons (piemēram, gofrēts kartons, kartons, kas izstrādāts tikai no dabiskām izejvielām u.c.). Uzņēmuma pamata mērķis ir nodrošināt savus klientus ar iepakojumu, kuru būtu iespējams izcelt klienta produkta īpašības, saglabāt iepakojamās preces kā esošās tā nākotnes funkcionālās un kvalitātes īpašības. Papildus šāda veida iepakojumu iespējams pārstrādāt otrreizēji, tādējādi iegūstot materiālu citiem papīra izstrādājumiem vai jaunam iepakojumam. Latvijā attīstoties atkritumu šķirošanai, iespējams panākt, ka līdz 80% no izlietotā iepakojuma var otrreizēji pārstrādāt, kas ļautu samazināt pieaugošo piesārņojumu. Jāsaka, ka uzņēmuma piedāvātais produkts nav radikāli atšķirīgs, taču autore uzskata, ka katra ar roku gatavota iepakojuma partija ir inovatīvs risinājums klientam, pat ja tas satur kaut mazu atšķirīgu detaļu.

The idea of the project is to create a manufacturing enterprise dealing with the manufacture of packaging. The enterprise's principal raw materials will be a paper of different colour and thickness and a paperboard of variety of colors and types (e.g., corrugated cardboard, paperboard, developed exclusively from natural raw materials, etc.). The main goal of the enterprise is to provide its customers with a packaging which can highlight the characteristics of the customer's product, save the existing and future functional and quality characteristics of the packaged goods, as well as recycle, thereby obtaining material for other articles of the paper or new packaging. As the waste sorting in Latvia is developing, it is possible to obtain that up to 80% of the used packaging can be recycled and it would reduce pollution. It must be said that the enterprise's offered product is not radically different, but the author believes that each batch of handmade packaging is an innovative solution
Project Establishment of the company "Pack it"
Keywords: Finanses un kredīts