Musulmaņu minoritātes integrācija Eiropas Savienībā. Nīderlandes, Francijas un Grieķijas salīdzinājums - Heidemane, Madara (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba mērķis ir noskaidrot, kādu integrācijas politiku popularizē Eiropas Savienība. Problēmjautājums ir, vai ES dalībvalstis, konkrēti Francija, Grieķija un Nīderlande, īsteno ES izvirzīto musulmaņu imigrantu integrācijas politiku. Darba hipotēze ir: Grieķijas integrācijas politika ir atbilstīgāka ES nostādnēm, jo tā par imigrācijas valsti kļuva vēlāk nekā Francija un Nīderlande; attiecīgie tiesību akti radīti pēc ES un tās dalībvalstu piemēra. Darbā tiek skatīta integrācija, tās elementi, Islāms, ES attiecības ar musulmaņiem, kā arī analizēta ES un minēto 3 valstu integrācijas politika. Tiek secināts, ka ES atbalsta multikulturālisma pieeju, bet hipotēze netiek apstiprināta. Atslēgas vārdi: Eiropas Savienība, Francija, Grieķija, integrācijas politika, multikulturālisms, musulmaņu imigranti, Nīderlande.

The goal of this paper is to find out what kind of integration policy does the EU support. The main question is, whether France, Greece and the Netherlands are choosing the same Muslim Muslim immigrant integration policy. The hypothesis is: Greece's integration policy is more similar to the EU's, because it became an immigration country later that France and the Netherlands; the legislation has been written based on the EU and it's member state's sample. In this paper integration, it's elements, Islam, EU's relationship with Muslims can be seen, as well as the analysis of EU's and the 3 countries' integration policy. It is concluded that EU supports multiculturalism, while the hypothesis has not been approved. Key words: EU, France, Greece, integration policy, multiculturalism, Muslim immigrants, the Netherlands.
Muslim minority's integration in the EU. Comparison of the cases of Greece, France and the Netherlands
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)