Latvijas kultūras sakari ar Padomju Krieviju un PSRS (1920.-1940.g.) - Freiberga, Ilze (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Latvijas kultūras sakari ar Padomju Krieviju un PSRS (1920.-1940. g.)” mērķis ir izpētīt Latvijas-Padomju Krievijas un PSRS kultūras sakarus 1920.-1940. gadā, to attīstību, izpausmes veidus un galvenās tendences. Kultūras sakari abu valstu starpā norisinājās tēlotājmākslas, mūzikas, teātra un literatūras jomā. Būtisks abu valstu kultūras sakaru veicinātājs bija Kulturālās tuvināšanās biedrība ar SPRS tautām. Darbs koncentrējas uz konkrētiem pasākumiem kultūras sakaru jomā, to organizēšanu, iestādēm un personībām, kas šos sakarus veicināja. Abu valstu kultūras sakariem raksturīga augšupejoša attīstība, atšķirīgi akcenti dažādos laika posmos, uz tiem ietekmi atstāja politiskā režīma maiņa Latvijā, abu valstu politiskās attiecības. salīdzinot ar citām valstīm, Latvijas kultūras sakaros ar PSRS iezīmējas specifiskas tendences.

The goal of the Masters Paper is to explore the Latvian-Soviet Russia and USSR cultural communication in 1920-1940, their development, expression and major trends. Cultural relations between two countries took place in fine arts, music, theatre and literature. Great role in cultural relations played Society of cultural rapprochement with USSR nations. The work focuses on concrete measures in the field of cultural relations, organization, institutions and personalities who have contributed to these communications. Cultural relations of both countries is characterized by a bottom-up development, different accents in different periods of time, the impact of the political regime change in Latvia, the two countries political relations. Compared with other countries, Latvia's cultural relations with Soviet Union highlight specific trends.
Latvia's Cultural Relations with Soviet Russia and USSR (1920-1940)
Keywords: Vēsture