3 – 4 gadīgu bērnu matemātisko priekšstatu apguves veicināšana drāmā - Kovbase, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba autore Jeļena Kovbase. Kvalifikācijas darba tēma „3 – 4 gadīgu bērnu matemātisko priekšstatu apguves veicināšana drāmā”. Darba mērķis – pētīt 3 – 4 gadīgu bērnu matemātisko priekšstatu apguves veicināšanu, izmantojot drāmu un apkopot ieteikumus drāmas rotaļnodarbībām 3 – 4 gadīgu bērnu matemātisko priekšstatu apguvei. Apjoms: 51 lpp., 14 tabulas, 8 attēli, 4 pielikumi, 44 izmantotie avoti un literatūra. Darbs sastāv no divām daļām: no teorētiskās daļas un empīriskās daļas. Teorētiskā daļa pamatojas uz atziņām, kuras matemātikas jomā snieguši: J. Vilciņš, V. Sudraba, E. Krastiņa, R. Andersone, J. Mencis, D. Vigule, A. Randoha, B. Brice, I. Bulla-Biteniece, D. Gaide u.c., kā arī uz atziņām par drāmu, ko aprakstījuši: B. M. Lawrence, Kernerman, E. Niklasons, O. Svenne, D. Dzintere, I. Satngaine u.c. Teorētiskajā daļā raksturota drāmas un matemātisko priekšstatu būtība. Empīriskajā daļā noskaidrota reālā situācija matemātisko priekšstatu apguvē pirmsskolā darbā ar drāmu un aplūkotas iespējas drāmas izmantošanai matemātisko priekšstatu apgūšanai 3 – 4 gadīgiem bērniem, izstrādāti ieteikumi.

Author of the work is Jelena Kovbase. Topic of qualification work is "promotion of mathematical perception of children from 3 to 4 years in drama". The aim of the work is to study the promotion of mathematical perception of children from 3 to 4 years using drama and to gather recommendations for developing mathematical perception of children from 3 to 4 years. Volume: 51 pp., 14 tables, 8 images, 4 annexes, 44 sources and literature used. The work consists of two parts: from the theoretical part and the empirical part. The theoretical part is based on the knowledge that in the field of mathematics provided by: J. Vilcins, V. Sudraba, E. Krastina, R. Andersone, J. Mencis, D. Vigule, A. Randoha, B. Brice, I. Bulla-Biteniece, D. Gaide, etc., as well as the evidence of the drama which described by: B. M. Lawrence, Kernerman, E. Niklasons, O. Svenne, D. Dzintere, I. Satngaine, etc. The theoretical part describes the essence of drama and mathematical representations. The empirical part clarified the real situation of learning mathematical concepts in pre-school work with drama and looked at the possibilities of using drama for learning mathematical concepts for children 3-4 years old, developed recommendations.
Mastering mathematical concepts by 3-4 year old children through drama
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; drāma; matemātikas priekšstati; rotaļnodarbības; pirmsskola; darbošanās