Fizisko personu kreditēšanas analīze Latvijā - Bal-Bāre, Arnita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Fizisko personu kreditēšanas analīze Latvijā”. Tēma tika izvēlēta, jo mūsdienu sarežģītajā ekonomiskajā situācijā kredītu ņemšana iedzīvotājiem ir viens no aktuālajiem sociālā stāvokļa un labklājības celšanas veidiem Darba mērķis ir uz teorētiskā materiāla un statistisko datu analīzes pamata izstrādāt secinājumus un priekšlikumus fizisko personu kreditēšanas pilnveidošanai. Darbs sastāv no ievada, trijām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā autore izpēta kredīta teorētiskos aspektus – kredīta būtību, funkcijas un klasifikāciju. Banku piedāvātos kredītus, kreditēšanas ietekmējošos faktorus un kredīta risku. Otrā nodaļa ir veltīta fizisko personu kreditēšanas dinamikas analīzei Latvijā no 2007. - 2011.gadam un tiek analizēti kredīta izsniegšanas noteikumi. Trešajā nodaļā autore izanalizē aptaujā iegūtos rezultātus, izpēta banku piedāvātos risinājumus grūtībās nonākušiem kredītņēmējiem un kredītsaistību nepildīšanas sekas. Nobeigumā autore ir izdarījusi secinājumus un nākusi klajā ar priekšlikumiem. Bakalaura darbs sastāv no 70 lapām, tajā skaitā ir 3 tabulas, 23 attēli un 1 pielikums. Darbā tika izmantoti 39 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: kredīts, kredītiestāde, ekonomiskā situācija, fiziskas personas, kredīta risks.

The topic of bachelor thesis is „Individual’s crediting analysis n Latvia”. This theme was chosen because in today's difficult economic climate, people taking loans is one of the main ways of raising social status and personal well-being conditions. The main aim of bachelor thesis is to make conclusions and develop proposals for improvement of individual loans, basing on the theoretical material and statistical data analysis. Bachelor thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions and proposals. In the first chapter the author explores the theoretical aspects of credit - credit nature, function and classification. Credits offered by banks, lending affecting factors and credit risks. The second chapter is devoted to the individual’s credit dynamics analysis in Latvia from year 2007 to year 2011, and analyzes the terms of issuing loansin "SEB" bank and "Swedbank".In the third chapter the author analyzes the survey results, investigates the solutions offered by banks for troubled borrowers and the credit default implications. Finally, the author has drawn conclusions and came up with proposals, that can improve crediting conditions in Latvia. Bachelor thesis consists of 70 pages, including 3 tables, 23 figures and 1 annex. Bachelor thesis is worked out, using 39 units of literature sources. Keywords: credit, the bank, the economic situation, individuals, credit risk.
Analysis of individual crediting in Latvia
Keywords: Vadībzinātne