Distances kredītu izplatība Latvijā - Benislavska, Simona (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz distances kredītu izplatības un piemērošanas izpēti, izstrādāt priekšlikumus to negatīvo seku novēršanai. Darbā tiek pētīta distances kredītu izpaltība laika posmā no 2007. līdz 2017.gadam, īpaši pētot tieši laika posmu no 2016. līdz 2017. gadam, tādā veidā padziļināti izpētot tieši šī brīža situāciju distances kreditēšanas nozarē Latvijā. Bakalaura darbā sniegta distances kredītu izsniedzēju analīze, kā arī distances kreditēšanas attīstību ietekmējošie faktori. Tāpat arī doti secinājumi par distances kredīta tirgus attīstību Latvijā un izvirzīti priekšlikumi problēmu risināšanai.

The aim of the Bachelor’s Thesis is to develop a set of suggestions, based on a research of the distribution and application of the short-term loans for eliminating the negative consequences caused by short-term loans. The thesis researches distribution of the payday loans throughout years 2007-2017, specifically concentrating on the time period from 2016 to 2017, therefore taking a close look at the current situation in the payday loan field in Latvia. The Thesis provides an analysis of the payday creditors and the factors affecting the development of payday loans. Finally, the conclusions about the development of the Latvian market of payday loans are presented along to the suggested solutions to the existing problems.
Distribution of short-term loans in Latvia
Keywords: Ekonomika; kredīts; Nebanku kreditēšana; Distances kredīts; Patērētāju tiesību aizsardzība