CSS Grid Layout pielietošana tīmekļa vietnes izstrādē - Liepiņš, Māris (Latvijas Universitāte, 2018)
Režģa izkārtojuma ieviešanai tīmekļa vietnēs līdz šim ir izmantoti elementi, kas nav bijuši paredzēti šim mērķim, tādēļ globālā tīmekļa konsorcijs ir izstrādājis standartu priekš režģa izkārtojuma ieviešanas tīmekļa vietnēs – CSS Grid Layout. Bakalaura darba mērķis ir sagatavot un analizēt teorētisko materiālu bāzi par tīmekļa vietņu dizaina ieviešanas metodēm un to vēsturi, uz ko balstoties izpētīt CSS Grid Layout ieviešanas iespējas tīmekļa vietņu izstrādes procesā.

CSS Grid Layout application for website development In order to implement grid layouts on websites, elements have been used as yet which are not quite intended for this purpose. For this reason, the World Wide Web Consortium has developed a standard for introduction of grid layouts on websites – the CSS Grid Layout. This bachelor paper aims to prepare and to analyse the theoretical basis of site design implementation methods, and history thereof, as a background for studying possibilities of CSS grid layouts' implementation in the website development process.
CSS Grid Layout application for website development
Keywords: Datorzinātne; CSS Grid Layout; Flexbox; Režģis; Grid; Responsive