Vide un iniciācija Anšlava Eglīša romānos - Vinķele, Anete (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā “Vide un iniciācija Anšlava Eglīša romānos” ir aplūkots vides un iniciācijas tēlojums trijos romānos – “Līgavu mednieki”, “Es nebiju varonis” un “Misters Sorrijs”. Īpaša uzmanība tiek pievērsta ekokritikai un muskulinitātes studijām, ar ko iespējams izpētīt to, kāda vide tēlota izvēlētajos romānos, un to, kā šī vide ietekmē un veicina personāžu attīstību. Bakalaura darba pirmajā nodaļā tiek aplūkota vides un iniciācijas mijiedarbe. Nākamajā nodaļā aplūkota un analizēta vide izvēlētajos Anšlava Eglīša romānos. Trešajā nodaļā tiek aplūkota personāžu iniciācija un kā tā mainās līdz ar vide maiņu.

Bachelor's thesis, “Environment and Initiation in Novels of Anšlavs Eglītis” examines the performance of the environment and initiation in three novels — “Līgavu mednieki” “Es nebiju varonis” and “Misters Sorrijs”. Special attention is paid to ecocriticism and musculinity studies, which can explore the environment played in selected novels and how the environment influences and promotes character development. The first chapter of the bachelor's thesis deals with the interaction between the environment and initiation. The next chapter deals with and analyses the environment in the selected novels. The third chapter deals with the initialization of characters and how it changes with the change of environment.
Space and Initiation in the Novels of Anslavs Eglitis
Keywords: Filoloģija; vide; apkārtne; iniciācija; attīstība; Anšlavs Eglītis