Matemātikas prasmju apguves veicināšana skolēniem Montesori pamatnostādnēs balstītā pieejā 2.klasē - Šrama, Vineta (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba autore: Vineta Šrama. Bakalaura darba nosaukums: Matemātikas prasmju apguves veicināšana skolēniem Montesori pieejā 2.klasē. Darba mērķis: Raksturot M.Montesori pedagoģiskos līdzekļus matemātikas prasmju apguvei un apkopot ieteikumus matemātikas prasmju apguves veicināšanā sākumskolas 2.klasē Montesori pieejā. Darba sastāvs: ievads, 2 (divas) daļas, 5 (piecas apakšnodaļas), secinājumi, 35 (trīsdesmit pieci) literatūras un avotu saraksts; 11 (vienpadsmit) pielikumi. Bakalaura darba apjoms: 67 lpp., darbā 4.tabulas, 6 attēli, 11 pielikumi. Pirmajā daļā tiek analizēta zinātniskā literatūra, salīdzinātas vairāku autoru atziņas par matemātikas mācību procesu jaunākā sākumskolas vecuma bērniem. Tiek veikta teorētiskā analīze par matemātikas prasmju apguvi un pedagoģisko līdzekļu izmantošanu sākumskolā Montesori pamatnostādnēs balstītā pieejā. Tiek veikts apkopojums par M.Montesori pieejas pamatnostādnēm un analizēti Montesori pedagoģiskie mācību līdzekļi. Otrajā daļā tiek pētīta reālā situācija matemātikas prasmju apguves veicināšanā skolēniem 2.klasē M.Montesori balstītā pieejā, un apkopoti ieteikumi matemātikas prasmju apguves veicināšanai. Atslēgas vārdi: matemātiskās prasmes, Montesori pieeja, Montesori pedagoģiskie līdzekļi, jaunākā sākumskolas vecuma skolēni, sākumskola.

The author of the Bachelor’s paper: Vineta Šrama The title of the Bachelor’s paper: Promoting mathematical skills for pupils applying the approach based on Montessory guidlines in 2nd Grade The aim of the Bachelor’s paper: To describe Montessory pedagogical instruments in acquiring mathematical skills and to summarize recommendations in promoting mathematical skills for pupils applying the approach based on Montessory guidlines for primary school 2nd Grade pupils. Compositions of Bachelor’s paper: introduction, 2 (two) parts, 5 ( five subdivisions), conclusions, a list of 35 (thirty five) literature units and sources, 11 (eleven) appendixes. The amount of Bachelor’s paper: 67 pg, in paper are 4 charts, 6 pictures, 11 appendixes. In the first part there has been analyzed scientific literature, compared the conclusions of several authors about the process of teaching mathematics to first grade pupils at the primary school. There has been carried out theortical analysis on acquiring mathematical skills and using pedagogical instruments at the primary school with the approach based on Montessory guidlines. There has been done a summarization on the approach based on Montessory guidlines and have been analyzed Montessory pedagogical instruments. In the second part there has been studied the real situation in promoting mathematical skills to pupils applying the approach based on Montessory guidlines in 2nd Grade and have been summarized suggestions on promoting mathematical skills. Key words: mathematical skills, Montessory approach, Montessory pegagogical instruments, first grade pupils, primary school.
Promoting mathematics skills for pupils applying the approach based on Montessory guidlines in 2nd Grade
Keywords: Skolas pedagoģija; matemātiskās prasmes; Montesori pieeja; Montesori pedagoģiskie līdzekļi; jaunākā sākumskolas vecuma skolēni; sākumskola