Brīvība un vārds: rakstu krājums - Latvijas Universitāte. 80. starptautiskā zinātniskā konference, Vēstures un Filozofijas fakultātes filozofijas doktorantu sekcija (Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, 2022)
2022. gada 14. februārī tika organizēta Latvijas Universitātes 80. starptautiskās zinātniskās konferences Vēstures un filozofijas fakultātes filosofijas doktorantu sekcija “Brīvība un vārds”. Rakstu krājumā ir publicēti filosofijas programmas doktorantu nolasītie referāti, kuros ir iespēja iepazīties ar brīvības un vārda tēmas aktualitāti 21. gadsimta šķērsgriezumā. Autori pievēršas gan indivīda un sabiedrības brīvības līdzībām un vienojošajiem aspektiem, brīvībai kā praksei, gan vārda lietojuma robežsituācijām un vārda un brīvības saistībai.
Latvijas Universitātes 80. starptautiskā zinātniskā konference. Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes filozofijas doktorantu sekcija “Brīvība un vārds” : rakstu krājums
On February 14, 2022, the philosophy doctoral students organised the section “Freedom and Word” within the framework of the 80th International Scientific Conference of the University of Latvia. The collection contains proceedings read by doctoral students of the philosophy program. The proceedings reflect the topicality of freedom and word in the crosssection of the 21st century. The authors address the similitude and unifying aspects of individual and societal freedom, freedom as a practice, the borderline situations of using the word, and the relationship between the word and freedom.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; Cilvēka personas brīvība; Pilsoniskās vērtības; Stoicisms; Personālisms; Negritūde; Rasisms; Cenzūra; Indivīda brīvība