SIA "Skābardis" finansiālās darbības analīze - Tīrule, Ilona (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba nosaukums: SIA "Skābardis" finansiālās darbības analīze. Diplomdarba mērķis ir: uz finansiālās darbības analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus SIA "Skābardis" finansiālā stāvokļa uzlabošanai un tālākai attīstībai. Praktiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes aspekti, kuri sastāv no finanšu pārskatu horizontālas un vertikālās analīzes, finanšu koeficientu izpētes. Praktiskajā daļā autore veica SIA "Skābardis" finanšu analīzi par 2004, 2005 un 2006 gadu, novērtējot finansiālo stāvokli aprēķinot likviditāti, maksātspēju, aktivitāti, rentabilitāti un bilances struktūru un radītāju izmaiņas, cēloņus un tendences. Analītiskajā daļā autore piedāvā savas idejas esošas situācijas uzlabošanai. Galvenie secinājumi un priekšlikumi: 1.Izmantot līzinga iegādātās iekārtas piesaistot pasūtītājus no malas citiem radniecīgiem mēbeļu ražošanas uzņēmumiem, kam šādu iekārtu nav. 2.Neaprēķināt dividendes par 2006 gadu, lai uzlabotu pašu kapitāla īpatsvaru bilancē. Diplomdarba apjoms ir 42 lappuses Anotācija Diplomdarba nosaukums: SIA "Skābardis" finansiālās darbības analīze. Diplomdarba mērķis ir: uz finansiālās darbības analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus SIA "Skābardis" finansiālā stāvokļa uzlabošanai un tālākai attīstībai. Praktiskajā daļā apskatīti finanšu analīzes aspekti, kuri sastāv no finanšu pārskatu horizontālas un vertikālās analīzes, finanšu koeficientu izpētes. Praktiskajā daļā autore veica SIA "Skābardis" finanšu analīzi par 2004, 2005 un 2006 gadu, novērtējot finansiālo stāvokli aprēķinot likviditāti, maksātspēju, aktivitāti, rentabilitāti un bilances struktūru un radītāju izmaiņas, cēloņus un tendences. Analītiskajā daļā autore piedāvā savas idejas esošas situācijas uzlabošanai. Galvenie secinājumi un priekšlikumi: 1.Izmantot līzinga iegādātās iekārtas piesaistot pasūtītājus no malas citiem radniecīgiem mēbeļu ražošanas uzņēmumiem, kam šādu iekārtu nav. 2.Neaprēķināt dividendes par 2006 gadu, lai uzlabotu pašu kapitāla īpatsvaru bilancē. Diplomdarba apjoms ir 42 lappuses

The title of the diploma paper is „Analysis of financial operation of LLC „Skābardis”. The goal of the diploma paper is basing upon the analysis of financial operation to develop proposals of improvement of financial standing of LLC „Skābardis” and its further development. In the practical part the aspects of financial analysis are considered, consisting of horizontal and vertical analysis of financial reports and investigation of financial factors. In the practical part the author performed the financial analysis of LLC „Skābardis” for the years 2004, 2005 and 2006 by evaluating financial standing, calculating liquidity, paying capacity, activity, profitability and reviewing the balance structure, as well as changes in indicators, their background and tendencies. In the analytical part the author proposes her own ideas for improvement of existing situation. The main conclusions and proposals: 1.To use the equipment, purchased by leasing, for attraction of outside clients of other related furniture manufacturing enterprises that have no such equipment. 2.In order to improve the proportion of their own capital share in the balance, not to calculate the dividends for 2006. The scope of the work is 42 pages.
Analysis of financial operation of LLC "Skābardis"
Keywords: Ekonomika