Ielu muzicēšanas prakses pilsētvidē - Rupeika, Ilze (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Ielu muzicēšanas prakses pilsētvidē” ir pētījums par ielu muzikantiem Rīgā. Pētījumā tika izmantotas kvalitatīvās pētījumu metodes, kā daļēji strukturētās intervijas, literatūras apskats un līdzdalības novērojumi. Veicot lauka darbu, tika meklētas atbildes uz pētījuma jautājumiem, un pētīta ielu muzikantu sociālā telpa un ikdiena, kā arī tai raksturīgie aspekti. Tika pievērsta uzmanība pastāvošajām reciprocitātes formām, ielu muzikantu sociālajai telpai, kā arī muzikantu praksēm ar darbu un profesiju saistītā kontekstā. Pētījuma mērķis - noskaidrot, kā tiek praktizēta ielu muzicēšana pilsētvidē. Pētījuma rezultāti atklāj ielu muzicēšanas plašāku nozīmi – atklājot tās ekonomiskos un sociālos aspektus, kā arī ielu muzikantu ikdienu. Atslēgas vārdi: Ielu muzikanti, sociālā telpa, reciprocitāte, darbs, performances

Bachelor paper "Street musician practices in urban area" is a study of street musicians in Riga. In research were used qualitative research methods such as semi-structured interviews, participant observations and review of the literature. In field work were examined street musician social space and everyday life, as well as its specific aspects. Attention was paid to the existing forms of reciprocity, social space of the street musicians, and also musicians practice with work and work-related context. The aim of the research was find out how the street music is practiced in urban area. The research results reveal street musician practices wider meaning, revealing the economic and social aspects, as well as street musician’s everyday life. Keywords: Street musicians, social space, reciprocity, work, performance.
Musicor Street Performances in Urban Area
Keywords: Antropoloģija