Papildinājumi lietojumprogrammā NOMA un API izveide datu izguvei no LAD - Zīlītis, Linards (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbā tiek aprakstīts izstrādes process e-Atgādinājumu un e-Paziņojumu ieviešanai lietojumprogrammā NOMA un API izveide datu izgūšanai no LAD par lauksaimniecībām piešķirtajiem atbalsta maksājumiem. Darba ietvaros tika veikti datubāzu un lietojumprogrammu papildinājumi, kā arī veikti konfigurācijas un ieviešanas darbi izmaiņu ievietošanai infrastruktūrā. Darba gala rezultāts ir izstrādāts jauns API serviss, lai turpinātu atbalstīt esošo funkcionalitāti SIA “ZZ Dats” izstrādātajās lietojumprogrammās un risinājumos, un ieviesta e-Atgādinājumu un e-Paziņojumu funkcionalitāte lietojumprogrammā NOMA.

This qualification paper describes the development process of implementing e-Atgādinājumi in NOMA application and creating an API for extracting data from LAD on agricultural subsidies. Within the scope of the work, database and application additions were made, along with configuration and implementation work to incorporate changes into the infrastructure. The final result of the work is the development of a new API service to continue supporting the existing functionality in applications and solutions developed by SIA “ZZ Dats”. Additionally, the functionality of e-Atgādinājumi and e-Paziņojumi was implemented in the NOMA application.
Additions to NOMA application and creation of an API for retrieving data from LAD
Keywords: Datorzinātne; C#; PL/SQL; lietojumprogrammu saskarne; lauksaimnieku atbalsta maksājumi; atgādinājumi