Svētā Lūkas Voino-Jaseņecka mācība par cilvēku grāmatā "Gars, dvēsele, miesa" - Gerasimova, Mira (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir Svētā Lūkas Voino-Jaseņecka mācība par cilvēku grāmatā “Gars, dvēsele, miesa”. Bakalaura darbs ir veltīts Svētā Lūka Voino-Jaseņecka antropoloģijai. Sv. Lūkas sarakstītie darbi ir maz pētīti, tādēļ šī bakalaura darba ietvaros ir iecere izanalizēt viņa mācību par cilvēku. Pareizticīgo antropoloģijā pastāv divi antropoloģiskie modeļi, t.i. Pseido-Dionīsija spirituālisma modelis un Gregora Palamasa holisms. Šī pētījuma ietvaros tiek meklēta atbilde uz jautājumu, kurš modelis bija tuvāks sv. Lūkam Voino-Jaseņeckim. Atslēgvārdi: pareizticīgo antropoloģija – sv. Lūka Voino-Jaseņeckis – palamisms – Pseido-Dionīsijs.

The topic of the bachelor's paper is The teaching of Saint Luke Voino-Yasenetsky about man in the book "Spirit, Soul, Body". The bachelor paper is dedicated to the anthropology of Saint Luke Voino-Yasenetsky. The treatises written by St. Luke are not too much explored. For this reason, it is supposed to analyse the teaching of St. Luke about man here. There are two anthropological models in the Orthodox theology: the spiritualism of Pseudo-Dionysius and the holistic anthropology of Gregory Palamas. In the context of this short research, I am going to understand which one was closer to St. Luke Voino-Yasenetsky.
The teaching of Saint Luke Voino-Yasenecky about man in the book "Spirit, Soul, Body"
Keywords: Filozofija, ētika un reliģija; pareizticīgo antropoloģija; sv. Lūka Voino-Jaseņeckis; palamisms; Pseido-Dionīsijs